weblogo

Renovaties

In het algemeen draait het bij renoveren vaak om het vervangen van houten kozijnen of om het toepassen van vernieuwde, hoogwaardige materialen. Hierbij geldt vaak dat de uitstraling van het gebouw gehandhaafd moet blijven, terwijl wel nieuwe bouwkundige eisen van kracht zijn.

Glasdak Nederland b.v. werkt met verschillende aluminium ( o.a. Reynaers ) en staalsystemen van Jansen en Forster, die niet alleen uitblinken in functionaliteit, maar ook zeer slank, strak en esthetisch zijn. Hierdoor zijn deze systemen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld vervanging van verouderde stalen ramen en deuren. Bovendien kan met deze nieuwe materialen desgewenst ook de ‘oude’ uitstraling van het te renoveren gebouw behouden blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de warmgewalste Forster Retrosteel profielen van of de Janisol Arte serie.

 

Aanzienlijke energiebesparing

Bij veel opdrachten geldt dat een complete dak- of gevelconstructie vernieuwd moet worden. In dat geval heeft de renovatie een positief effect op de totale uitstraling van het gebouw. Belangrijk bijkomend voordeel van veel renovatieprojecten, is dat betere gevelisolatie en vervanging van kozijnen en ramen aanzienlijke energie- en dus kostenbesparingen opleveren. Daarnaast zorgen de nieuwe materialen ook nog eens voor een betere inbraak- en/of  brandpreventie.

Veel kennis en ervaring

Glasdak Nederland heeft voldoende ervaring in advies en complete uitvoering van renovatieprojecten. Sommige renovaties zijn uitgevoerd in bewoonde staat of bij doorgaande bedrijfsvoering. In goed overleg wordt de overlast voor betrokken partijen dan tot een aanvaardbaar niveau beperkt. Of het nu gaat om een pand met cultuurhistorische waarde of om het opknappen van een moderne gevel, wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw project tot een goed einde te brengen.

Laatste Renovatie werk

Glasdak-Nederland b.v. renoveert momenteel het kantine dak van het centraal belasting gebouw in Rotterdam. De opdrachtgever betrok Glasdak Nederland b.v. bij deze werkzaamheden, als onafhankelijke partij omdat er al geruime tijd sprake was van lekkages die de nodige irritatie en waterschade tot gevolg hadden. De werkzaamheden bestaan uit het demonteren van zetwerken, aluminium afdeklijsten en daar waar nodig de ramen en verschillende (alle) onderdelen voorzien van nieuwe dichtingen. Tijdens onze werkzaamheden is de kantine normaal toegankelijk voor de gebruikers.